Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Welsz Tamásig érnek a józsefvárosi rendelőfelújítás szálai &
  2016-10-18 20:44:12, kedd
 
  2016-10-17
Írta radiantonia

Welsz Tamásig érnek a józsefvárosi rendelőfelújítás szálai - köze volt az uruguayi konzorciumi partnerhez

fotó: jozsefvaros.hu


Welsz Tamás uruguayi kapcsolata volt az a cég, amelyet hamis referenciával szerepeltettek konzorciumi tagként a józsefvárosi Auróra utcai rendelőintézet felújítása során. Egyre több az uruguayi szál a mutyigyanús Fidesz-közeli ügyekben.







,,Éveket éltem Uruguayban, mert vállalkozásokat indítottam kint, illetve megcsináltam az állampolgárságot. Édesapám barátja a Medicor Uruguay tulajdonosa. Ő volt az igazgató, és a privatizációkor megszerezte. Most régi röntgengépek és orvosi műszerek szervizelésével foglalkoznak" - ezt néhai Welsz Tamás nyilatkozta az Index autós magazinjának, a Totalcarnak 2010-ben uruguayi veteránautókról adott interjújában.
Az egykori szocialista mintavállalat dél-amerikai lerakata (és alighanem, mint az efféle leányok akkoriban: hírszerzőfészek) neve valójában Medicor Latinoamericana SA, és azzal került mostanában a hírekbe, hogy kamu referenciaként hivatkoztak rá egy 1,2 milliárdos józsefvárosi közbeszerzésben.

A Direkt36 tényfeltáró cikke szerint az Auróra utcai rendelőintézet felújítását az EU-Line Kft. vezette konzorcium csak akkor nyerhette volna el a Kocsis Máté (Fidesz) vezette önkormányzat pályázatán, ha igazolja, hogy korábban végzett hasonló rekonstrukciót egészségügyi intézményben, ide értve legalább egy lift és a fűtésrendszer teljes cseréjét is.

A konzorcium a Medicor Latioamericanát nevezte meg a ,,csapatuk tagjaként", s mint ami 2011-20112-ben részt vett az uruguayi Pando városában található rendelőintézet felújításán. Csakhogy a pandói intézményben nincsen és nem is volt lift, ráadásul senki sem emlékezik rá, hogy a kinti Medicor - amely egyébként egészségügyi berendezések, főképp egykori Medicor-termékek javításával foglalkozik - részt vett volna a munkákban, írta a Direkt36.

Az időközben önállósult montevideói Medicort korábban Magyarország tiszteletbeli konzulja, Juan Martony vezette, jelenleg pedig az Uruguayban élő Hídvégi Lászlóé.

Bár Welsz - az uruguayi magyar kolóniába bejáratosak szerint - kicsit nagyzolt a Totalcarnak nyilatkozva: úgy tudják róla, hogy legfeljebb ha hónapokat tartózkodhatott a dél-amerikai országban, amelynek nem lett az állampolgára, de tartózkodási engedélyt valóban sikerült szereznie.

Nem egyértelmű, hogy Martonyra vagy Hídvégire utalt Welsz az interjúban. Forrásaink között akadnak ugyanakkor, akik úgy emlékeznek, hogy a nemzetközi kalandor az utolsó időkig jó viszonyt ápolt Hídvégivel, aki segített is neki ottani üzletei egyengetésében, már csak azért is, mert Welsz nem beszélt spanyolul.

Úgy tudni, Welsz - a mániának számító veteránautók beszerzésén túl - azt fontolgatta, hogy az uruguayi vasút tervezett korszerűsítésében talál majd megbízást, de ez végül nem jött neki össze. Mint emlékezetes, 2014-ben máig ködös körülmények között vesztette életét, miután rosszul lett egy budapesti rendőrautóban. Akkor arra készült, hogy vallomást tegyen Simon Gábor volt MSZP-elnökhelyettes osztrák feketeszámlája ügyében.

Kapcsolódó cikkeink

A panamai ügyészség szerint csaltak Welszék az offshore cégekkel - közreadjuk a vádiratot

Welsz Tamás három éve milliárdos csalás nyomára bukkant Panamában - közreadjuk a feljelentését

Több eljárás folyik - bíróságon és rendőrségen is - Welsz Tamás hagyatékával kapcsolatban

Miattuk retteg Simicska? Rejtélyes halálesetek, hihetetlen magyarázatok

A Közgép-vezér és fidesz-közeli ügyvédek luxusingatlanokat vásároltak Uruguayban

Milliárdos beruházásra készül az FCSM Uruguayban? - persze, hogy Szabó Iván tolja

A kormány az Átlátszó cikke nyomán elemzi a Közgép-közeli pénzmosásgyanút - Uruguayban
A Medicor Latinoamericana címén írásban kérdeztük Hídvégit a Welszszel való állítólagos kapcsolata részleteiről, illetve arról, a magyar hatóságok keresték-e őt is, amikor Welsz ügyeit próbálták felgöngyölíteni.

Akkoriban a hatóságoktól kiszivárgott például, hogy Welsznél állítólag olyan hamis okmányokat is lefoglaltak, amelyek alkalmasak lehettek volna arra, hogy Simon pénzének eredetét uruguayi befektetőkhöz kösse. Hídvégi egyelőre nem válaszolt.

A Medicor józsefvárosi referenciájában az szerepel a Direkt36 szerint, hogy a munkát alvállalkozóként kapták a montevideói Bau R.S.I. SA-tól.

Ez a cég szintén magyar kötődésű: közvetve, illetve közvetlenül számos budapesti cég, zömében ingatlanos vállalkozás tulajdonosa. Az egyik ilyen közvetett uruguayi érdekeltség 2015-ig a budapesti - s egyébiránt Montevideóban szintén gyakran megfordult - Borzován Jánosé volt, s jelenleg is ő az ügyvezetője.

Borzovánt és Rónaszéki László volt V. kerületi jegyzőt nyáron első fokon bizonyíték hiányában mentette fel a bíróság a belváros-lipótvárosi önkormányzatot érintő korrupciós ügyben. Rónaszékit azzal vádolták, hivatali hatalmát arra használta, hogy Borzován pozícióját erősítse a ,,vetélytársaival" szemben.

Az ügyészi fellebbezés nyomán az eljárás a táblabíróságon folytatódik.

Rádi Antónia


https://blog.atlatszo.hu/2016/10/welsz-tamasig-ernek-a-jozsefvarosi-rendelofeluji tas-szalai-koze-volt-az-uruguayi-konzorciumi-partnerhez/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: rendelofelujitas, állampolgárságot, rendelőfelújítás, alvállalkozóként, latioamericanát, vetélytársaival, szervizelésével, latinoamericana, vállalkozásokat, referenciájában, hírszerzőfészek, privatizációkor, közbeszerzésben, pénzmosásgyanút, felgöngyölíteni, veteránautókról, tartózkodhatott, rendelőintézet, rekonstrukciót, önkormányzatot, egyengetésében, feketeszámlája, elnökhelyettes, szerepeltettek, referenciaként, táblabíróságon, mintavállalat, fűtésrendszer, feljelentését, tiszteletbeli, rendőrautóban, montevideóban, referenciával, befektetőkhöz, röntgengépek, józsefvárosi, józsefvárosi rendelőfelújítás, uruguayi konzorciumi, józsefvárosi Auróra, uruguayi szál, mutyigyanús Fidesz-közeli, privatizációkor megszerezte, egykori szocialista, efféle leányok, fűtésrendszer teljes, uruguayi Pando, pandói intézményben, kinti Medicor, időközben önállósult, uruguayi magyar, dél-amerikai országban, nemzetközi kalandor, Welsz Tamásig, Welsz Tamás, Medicor Uruguay, Medicor Latinoamericana SA, EU-Line Kft, Kocsis Máté, Medicor Latioamericanát, Juan Martony, Hídvégi Lászlóé, Simon Gábor, FCSM Uruguayban, Szabó Iván, Medicor Latinoamericana, Borzován Jánosé, Rónaszéki László, Rádi Antónia,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Becsüld meg azt amid van,...  Maradék idő  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Gárdonyi Géza - Április végén  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam Krisztinától  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Viharban csak az a fa marad ál...  Az Európai Unió is foglalkozik...  Lábad nyomát megőrzi a föld.  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Kellemes esti időtöltést  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Irgalom és ítélet  Messziről jött ember  Beney Zsuzsa - Tavasz  Volt egy...  Életművészet  Naplemente  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Ma  Próbálkozni kell ahhoz,  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A Föld napja  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjt  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  S a dalok tanulsága  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Fodor Ákos költő,  Paul David Tripp Április 24  Föld napja április 22  A világnak égető szüksége van ...  Lábad nyomát megőrzi a föld.  A Mester kezének érintése 
Bejegyzés Címkék
józsefvárosi rendelőfelújítás, uruguayi konzorciumi, józsefvárosi Auróra, uruguayi szál, mutyigyanús Fidesz-közeli, privatizációkor megszerezte, egykori szocialista, efféle leányok, fűtésrendszer teljes, uruguayi Pando, pandói intézményben, kinti Medicor, időközben önállósult, uruguayi magyar, dél-amerikai országban, nemzetközi kalandor, utolsó időkig, mániának számító, uruguayi vasút, budapesti rendőrautóban, panamai ügyészség, offshore cégekkel, magyar hatóságok, hatóságoktól kiszivárgott, munkát alvállalkozóként, egyik ilyen, budapesti &#8211, ügyészi fellebbezés, táblabíróságon folytatódik, rendelofelujitas, állampolgárságot, rendelőfelújítás, alvállalkozóként, latioamericanát, vetélytársaival, szervizelésével, latinoamericana, vállalkozásokat, referenciájában, hírszerzőfészek, privatizációkor, közbeszerzésben, pénzmosásgyanút, felgöngyölíteni, veteránautókról, tartózkodhatott, rendelőintézet, rekonstrukciót, önkormányzatot, egyengetésében, feketeszámlája, elnökhelyettes, szerepeltettek, referenciaként, táblabíróságon, mintavállalat, fűtésrendszer, feljelentését, tiszteletbeli, rendőrautóban, montevideóban, referenciával, befektetőkhöz, röntgengépek, józsefvárosi, hagyatékával, magyarország, magyarázatok, jozsefvarosi, kapcsolatban, megcsináltam, magazinjának, egészségügyi, intézményben, veteránautók, foglalkoznak, tartózkodási, interjújában, állampolgára, önkormányzat, kiszivárgott, részleteiről, hatóságoktól, berendezések, szocialista, rendőrségen, érdekeltség, totalcarnak, vállalkozás, tulajdonosa, lefoglaltak, beruházásra, felújításán, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5313
  • e Hét: 19543
  • e Hónap: 30654
  • e Év: 184150
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.